API چیست؟
API (رابط کاربردی برنامهنویسی) مجموعهای از تعاریف، دستورالعملها، پروتکلها و ابزارها برای دسترسی از یک نرمافزار به نرمافزاری دیگر است که هر دو مبتنی بر ویندوز میباشد. رابط کاربردی برنامهنویسی مجموعهای خاص از قوانین (کدها) است که به برنامههای نرمافزاری امکان برقراری ارتباط را میدهد. API به عنوان رابط بین برنامههای مختلف مانند یک مسیر، تعامل میان انسان و کامپیوتر را تسهیل مینماید.
APIها درحالیکه از بخشهای مختلف برنامه محافظت کرده و امکان برقراری ارتباط را فراهم میکنند بهگونهای ساختهشدهاند که عملکرد اطلاعات انتخابشده را نمایان میکنند. یک رابط برنامهنویسی کاربردی خوب باعث میشود که برنامهنویس راحتتر بتواند برنامه خود را توسعه بدهد.
به زبان سادهتر API قطعه کد واسطی است که نرمافزار سرویسدهنده را به نرمافزار سرویسگیرنده متصل کرده تا بتواند از سرویسهای ارائهشده توسط آن استفاده نماید.
کاربردهای API چیست؟(API Usage)
قطعه کدها به همراه قوانین مشخصی برای APIها تولید میشوند که با جایگزین نمودن آنها در نرمافزار سرویسگیرنده، ارتباط مابین دو نرمافزار برقرار میشود. این پل ارتباطی باعث میشود، سرویسگیرنده توسعهیافته و بتواند از خدمات ارائهشده نرمافزار سرویسدهنده استفاده نماید، همچنین از طریق API امکان دسترسی و ویرایش اطلاعات برای کاربران فراهم خواهد شد.
بهعنوانمثال، زمانی که شما بخواهید متنی از یک نرمافزار را به نرمافزار دیگری کپی کرده و الصاق نمایید، API اینجا به کمک آمده و با برقراری ارتباط بین دو قطعه نرمافزار نقش خود را ایفا میکند. رابطهای برنامه کاربردی امکان دسترسی یک نرمافزار به اطلاعات شما و تغییر آنها را میدهد به این صورت که شما میتوانید با بهرهگیری از آنها نرمافزار سایت خود را به سیستم یا نرمافزار سمت میزبان متصل کنید. پلتفرمهایی(platform) همچون ویندوز با فراهم آوردن قابلیت برقراری ارتباط بین قطعه کدهای مختلف توسط API ها این امکان را به وجود آورندهاند تا برنامه نویسان بتوانند برای ارتباط با سیستمعاملها راهکاری داشته باشند. امروزه API در وبسایتها هم استفاده میشوند.
نکات قابلتوجه در استفاده از API ها
رابطهای برنامه کاربردی، دادههای ساختیافتهای را ارائه میدهند که ارتباط بین نرمافزارها در قالب یک فرمت استاندارد را صورت میدهد.نرمافزار سرویسگیرنده با ارسال یک درخواست در قالب کدهای API نیاز خود را به نرمافزار سرویسدهنده ارسال مینمایند و پاسخ این درخواست از همین طریق استاندارد بازگشته و نیاز را مرتفع نموده و باعث توسعه آن میگردد.
رابطهای برنامه کاربردی حاوی API key (شناسهی API) هستند. API keyها ماهیت نرمافزار سرویسگیرنده را مشخص مینماید و نشان میدهد که چه نرمافزاری درخواست را ارسال نموده است و سپس بر اساس پروتکلهای موجود پاسخ درخواست شما ارسال میگردد، همچنین در این بخش محدودیت زمانی و تعداد ارسال درخواست در بازهی زمانی توسط نرمافزار سرویسدهنده به نرمافزار سرویسگیرنده اعلام میگردد ، و اگر تعداد درخواست بیش از استاندارد تعیین شده باشد از طرف نرمافزار سرویسدهنده نادیده(ignore) گرفته میشود.
از مزایای تولید API ها میتوان این نکته را متذکر شد که اگر شما در حوزهی کاری خود اولین مجموعهای باشید که برای استفاده از خدماتی خاص API مخصوصی را تولید و در بازار عرضه نمودهاید، رقبا و سایر مجموعههای ارائهدهنده خدمات برای توسعه کار خود مجبور به استفاده از استاندارد API شما میباشند؛ همچنین زمانی که به کاربران خود دسترسی استفاده از API ها را میدهید ، میتوانید خلاقیت در استفاده از APIها را در برنامههای مختلف بیابید که برای یافتن این راهکارهای نوین در ارتباط با نرمافزارهای مختلف زمانی را صرف نکردهاید.
API تحت وب (Web API)
رابطهای برنامه کاربردی اطلاعات را برای کاربران به شکلی خاص فرمت کرده و بهصورت دینامیکی ارائه میدهد. API ضمن دریافت اطلاعات آنها را ارسال کرده و اطلاعات را بر مبنای درخواست Client برگردانده و کارهای مختلفی انجام میدهد، تمامی این موارد در بستر وب و مبتنی بر اینترنت بدون محدودیت در استفاده از نرمافزارهای مبتنی بر وب نیز رخ میدهد، که توضیحات کامل Web Service در بخشی مجزا ارائه گردیده است.
خدمات وبسرویس و API
در کشور ما API های مربوط به سامانه ارسال پیام کوتاه به برنامهنویسان اجازهی ساخت و راهاندازی سرور ارسال پیام کوتاه را میدهد. متذکر میشویم که API برخی از خدماتی که شرکت فراپیامک آنها را ارائه دهد عبارتاند از:
- امکان ارسال و دریافت پیامک
- مدیریت تیکتها
- مدیریت کاربران
- ارسال فکس و غیره
که راهنمای استفاده از هرکدام در سایت www.farapayamak.ir موجود هست. باعث افتخار است که شما کاربر گرامی عضو خانواده فراپیامک شوید تا ما بتوانیم بهترین خدمات را به شما ارائه دهیم.